Duette® shades bestaan uit twee lagen stof die samen een gesloten honingraatstructuur vormen. Deze structuur geeft het product isolerende eigenschappen, waardoor zomerhitte geweerd wordt en ‘s winters de warmte vastgehouden wordt. Hierdoor kunt u in de zomer besparen op uw energierekening (airco kosten) en in de winter op uw stookkosten. Lees er meer over op deze pagina.

Onze modellen

Duette® shades zijn leverbaar in talloze modellen voor verschillende soorten ramen, van standaard ramen tot ramen met een afwijkende vorm.

Er zijn 4 basistypen modellen:

 • Vrijhangende modellen

  Voor toepassing in rechte ramen en deuren

 • Ingespannen modellen

  Voor toepassing in rechte ramen, deuren en draai-kiepramen tot 15º

 • Ingespannen modellen

  Voor toepassing in schuine (dak)ramen tot 60º

 • Ingespannen modellen

  Voor toepassing in serres, lichtkoepels of hellende ramen van 45º tot 90º

Onze plooibreedtes

Duette® shades zijn leverbaar in verschillende plooibreedtes:

 • Duette shades raambekleding/raamdecoratie | SUNWAY

  25 mm Duette® Shade

  Duette® Shades bestaan uit twee lagen stof die samen een gesloten honingraatstructuur (D-cel) vormen. Deze structuur geeft het product isolerende eigenschappen, waardoor zomerhitte geweerd wordt en ‘s winters de warmte vastgehouden wordt.

 • Duette shades raambekleding/raamdecoratie | SUNWAY

  32 mm Duette® Shade

  Door de stabiele D-cel hangt de Duette® Shade aan de raamzijde vlak waardoor de plooien in neergelaten toestand aan interieurzijde altijd evenredig verdeeld zijn.
  De 32 mm cel is wat breder en robuuster dan de 25 mm variant. 

 • Duette shades raambekleding/raamdecoratie | SUNWAY

  64 mm Duette® Shade

  De Duette® Shade met 64 mm plooibreedte is uitstekend geschikt voor grote raampartijen en heeft dezelfde isolerende en warmtewerende werking als de 25 mm en 32 mm uitvoering.

Duette® shades samples

Bekijk hieronder een selectie van de mogelijkheden van onze collectie:

Selecteer een swatch

Materialen en stoffen

Onze Duette® shades zijn leverbaar in een groot aantal stofkwaliteiten, in verschillende transparanties. De SUNWAY® collectie biedt drie verschillende plooibreedtes (25 mm, 32 mm en 64 mm). De kleurkeuze is groot. In deze collectie vindt mooie naturelkleuren, zachte pastelkleuren en warme kleuren. Een bijzondere serie is de Metallic. Stoffen in prachtige metallic kleuren als koper, zilver en goud, die het interieur een chique uitstraling geven. Een andere bijzondere serie is de Oyster die in 8 prachtige parelmoerkleuren leverbaar is.

ReTex Ook bij SUNWAY® proberen we de wereld een stukje duurzamer te maken. We streven ernaar steeds meer duurzame materialen in onze collecties op te nemen. In deze collectie is de nieuwe kwaliteit ReTex toegevoegd, een hoogwaardige stof die voor 40% gemaakt is van gebruikte PET-flessen.

Smart bediening

Naast koord-, ketting-, LiteRise® en SmartCord® bediening kunnen de Duette® shades worden geleverd met kindveilige gemotoriseerde bediening. Wilt u uw Duette® shade eenvoudig ‘smart’ maken? 

De Somfy® motor maakt u eenvoudig smart met de Somfy® TaHoma switch en is te integreren met Homey, Amazon Alexa en Google Assistant.

De nieuwe EASE® motor is een slimme motor (wordt geleverd met access point) en is te integreren met Amazon Alexa en Google Assistant.

Kijk voor meer informatie op onze Smart Home pagina.

Het beste uit twee werelden

Duette® shades bieden de perfecte combinatie van esthetiek en functionaliteit. Naast energiebesparing en een verbeterde akoestiek bieden Duette® shades de volgende functionaliteiten:

 • Lichtregulering: De lichtfiltering van Duette® shades zorgen voor een prachtige lichtinval. De verduisterende stoffen zorgen voor duisternis en rust in de slaapkamer. Zo slapen u en uw kinderen ook goed tijdens de lange zomeravonden.
 • Privacy: De ramen in nieuwe huizen worden steeds groter. Dat is prachtig voor de lichtinval, maar het mag niet ten koste gaan van uw privacy. Duette® shades bieden u privacy met behoud van stijl en elegantie. De stoffen van de Duette® shades zijn leverbaar in verschillende transparanties, van transparant in ruimtes waar dat kan, tot verduisterend voor de slaapkamer. Met de Top down/Bottom up functie kunt u zowel de lichtinval als de privacy naar wens reguleren.
 • Zonwering: Raambekleding heeft natuurlijk zonwering als primaire functie. Duette® shades geven effectieve bescherming tegen warmte en UV-straling. In de studie* van het Fraunhofer Institut für Bauphysik (IBP) wordt bevestigd dat Duette® shades de warmteopname bij het raam tot 78% kunnen beperken bij warm weer (afhankelijk van het soort raam, de ruimte, de zonnerichting en de stofkwaliteit).

Verschillende uitvoeringen en bedieningsvormen

Top Down/Bottom Up en SmartCord®

Duette® Shades met Top Down/Bottom Up en SmartCord® zijn zowel praktisch als kindvriendelijk. 

Top Down/Bottom Up

SmartCord®

Dag & Nacht en FrameFit

Met onze Duette® Shades kunt u een dag- en nachtsituatie creëren door het combineren van transparante en verduisterende stoffen.
FrameFit is ideaal voor montage zonder boren, op aluminium en kunststof draai-kiepramen.

Dag & Nacht

FrameFit

LiteRise® en LightBlock®

LiteRise® is voorzien van een metalen handgreep, waardoor er geen koorden zichtbaar zijn. Dat maakt dit model kindvriendelijk.
LightBlock® biedt u als comfortabel verduisteringsgordijn optimale privacy.

LiteRise®

LightBlock®

Bespaar energie met Duette® shades

Heel actueel, de energieprijzen stijgen enorm. Met Duette® shades kunt u daadwerkelijk besparen op de energierekening. De honingraatstructuur creëert een natuurlijk luchtkussen.

In de zomer houdt dit de warmte buiten en blijft het binnen heerlijk koel.

In de winter houdt dit de warmte binnen en de kou buiten.

Dat betekent dat u in de zomer bespaart op aircokosten en in de winter op stookkosten.

Verbeter de akoestiek

In de huidige interieurs wordt vaak gewerkt met harde vloeren en harde materialen als kunststof, metaal en glas. Daardoor klinken de ruimtes vaak hol, wat niet bijdraagt aan een fijne sfeer. Ook hier leveren Duette® shades een welkome bijdrage. Ze isoleren geluid en dempen daarmee de galm in de ruimte. Een goede akoestiek verlaagt het stressniveau, verbetert de communicatie en verlicht het gevoel van vermoeidheid.

Bekijk de mogelijkheden zelf

Alle kleuren en stoffen raambekleding hebben een ander effect op de sfeer in huis. Bezoek onze DigiStudio en ontdek het zelf!

Naar de DigiStudio
Duette shades onderaan | SUNWAY

Bent u op zoek naar Duette® shades?

 • Besparing op de energierekening
 • Isolerend dankzij de honingraatstructuur
 • Reductie warmteopname in de zomer
 • Verbeterde akoestiek in huis
 • Ook geschikt voor ramen met afwijkende vormen
Waar te koop?
 • Uitgebreide keuze in stoffen en kleuren
 • Drie plooibreedtes: 25 mm, 32 mm en 64 mm
 • 4 verschillende transparanties
 • Kindvriendelijke bedieningsmogelijkheden