Opgroeiende kinderen zijn nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. En dat betekent dat gewone huishoudelijke zaken, zoals uw raambekleding, opeens een potentieel gevaar kunnen vormen. Bij SUNWAY® beschouwen we kindveiligheid als onze hoogste prioriteit. Het veiliger maken van onze raambekleding voor huishoudens met kleuters en jonge kinderen vormt daarom een integraal onderdeel van onze ontwerpfilosofie. SUNWAY® raamdecoratie voldoet altijd aan de minimum vereisten, zoals voorgeschreven door de Europese norm EN 13120. Daarnaast ontwikkelen we voortdurend nieuwe en kindvriendelijke raambekleding die uw interieur verfraait en het gebruikscomfort verhoogt.

Advies kindveiligheid

SUNWAY® wil kopers en gebruikers van raambekleding bewust maken van de risico’s die loshangende koorden en kettingen voor jonge kinderen kunnen vormen. Jonge kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van trekkoorden, kettingen en koorden waarmee de raambekleding bediend wordt. Ook kunnen ze kettingen en koorden om hun hals wikkelen.
De volgende richtlijnen dienen daarom altijd in acht te worden genomen:

  • Laat jonge kinderen niet zonder toezicht in een potentieel onveilige omgeving spelen.
  • Houd, om wurging en verstikking te voorkomen, de ketting en koorden buiten het bereik van jonge kinderen. Kies, in een omgeving met kinderen, bij voorkeur voor een koord- of kettingloze bedieningsoptie.
  • Plaats bedden, wiegen en ander meubilair uit de buurt van ramen en raambekleding, zodat kinderen hier niet bij kunnen.
  • Installeer en gebruik de bijgeleverde onderdelen voor kindveiligheid overeenkomstig de installatie instructies om ieder risico te voorkomen.

Kindvriendelijke bedieningsmogelijkheden van SUNWAY®

SUNWAY® levert een aantal bedieningen die koord- en kettingloos zijn, en daarmee kindvriendelijk.

Extra onderdelen kindveiligheid voor koord- en kettingbediening

Geeft u de voorkeur aan een koord- of kettingbediening, dan levert SUNWAY® deze producten met extra onderdelen voor kindveiligheid.

Veiligheids-koordverbinders
Koordbediende raambekleding wordt standaard geleverd met speciale koordverbinders. Deze breken open en ontkoppelen het koord als er overmatig kracht op uitgeoefend wordt.

Koordkikkers en ketting-koordspanners
Door middel van koordkikkers en ketting-koordspanners kunt u koorden of kettingen buiten het bereik van kinderen aan de muur bevestigen.

Koordkikkers worden geleverd bij producten die een enkelvoudig trekkoord hebben. Koordkikkers moeten altijd minimaal 1,5 meter vanaf de vloer gemonteerd worden. Ketting-koordspanners worden geleverd bij raambekleding met eindloos koord of kettingbediening.

Alle SUNWAY® raambekleding met koord- of kettingbediening wordt voorzien van een waarschuwingslabel dat wijst op de potentiële gevaren voor kinderen. De waarschuwing wordt herhaald in de gedetailleerde installatie-instructies die bij ieder product worden geleverd.

Alle SUNWAY® oplossingen voor een veilig en kindvriendelijk huis

Product Kindvriendelijke bediening Extra onderdelen kindveiligheid
Duette® Shades SmartCord®, LiteRise®, elektrische bediening,
handgreep bediening en stangbediening
Ketting-koordspanners en koordkikkers
Plissé Shades SmartCord®, LiteRise®, elektrische bediening,
handgreep bediening en stangbediening
Ketting-koordspanners en koordkikkers
Horizontale jaloezieën Elektrische bediening, handgreep bediening
en slingerstangbediening
Ketting-koordspanners
Rolgordijnen LiteRise®, Smart rolgordijn en Elektrische bediening Ketting-koordspanners en koordkikkers
Eclips Rolgordijnen Elektrische bediening Ketting-koordspanners
Houten Jaloezieën Elektrische bediening Koordkikkers
Verticale jaloezieën Elektrische bediening Ketting-koordspanners en koordkikkers
Vouwgordijnen Elektrische bediening Ketting-koordspanners en koordkikkers
Paneelgordijnen Trekstangbediening  –
Dakraamproducten  Handgreepbediening en stangbediening  Ketting-koordspanners en koordkikkers