Functionele en decoratieve raambekleding

Licht bepaalt in grote lijnen het esthetisch gehalte van een omgeving en de wijze van daglichttoetreding beïnvloedt de functionaliteit. Zo wil u een ontmoetingsruimte bijvoorbeeld altijd voorzien van een royale hoeveelheid lichtinval. Dit is optimaal te reguleren met functionele en tegelijkertijd decoratieve raamdecoratie, die voldoet aan de hoge eisen van hedendaags interieurdesign. Dat zijn de uitgangspunten die SUNWAY® met elkaar wil verbinden.

Exclusieve raambekleding volgens de laatste trends

SUNWAY® heeft een unieke positie binnen de raambekleding bemachtigd. Met zorgvuldig samengestelde collecties en onderscheidende producten van de hoogste kwaliteit spelen we altijd in op de laatste trends rond kleur, materiaal en techniek. SUNWAY® biedt u een complete projectservice, inclusief advies, digitale collecties, sample service en het inmeten en monteren van de producten op locatie.

Samenwerking voor oplossingen op hoog niveau

Met een aantal projectinrichters doet SUNWAY® al jaren goede zaken in de projectinrichting, getuige de vele succesvolle afgeronde projecten. Het eisenpakket van uw opdrachtgevers vraagt niet louter aandacht voor belangrijke onderwerpen als totale kosten en energiebesparende normen, er wordt steeds meer rekening gehouden met de dagelijkse gebruiker, die functionele en sfeervolle oplossingen wenst.

Met deze pagina wil SUNWAY® u als projectinrichter een krachtig gereedschap aanreiken om de commerciële en technische samenwerking met SUNWAY® te versterken. We bieden oplossingen voor ieder groot project, van hospitality (restaurants en hotels) en kantoorruimtes tot het onderwijs en de zorg.

Hospitality

Bij de inrichting van hotels en restaurants is het een behoorlijke uitdaging om een mix te vinden tussen uitstraling, representativiteit en sfeer. Het is de kunst om enerzijds passende raamdecoratie te vinden voor ruimtes die vragen om sfeer, decoratieve producten, bijzondere materialen en eye catching details en anderzijds voor functionele ruimtes met beeldscherm werkplekken.

SUNWAY® biedt met haar veelzijdige collecties altijd een passende oplossing voor uw project. Onze exclusieve jaloezieën (in aluminium, hout en leder), de rolgordijnen en vooral ook de 3D-Parametre® zijn daarvan uitstekende voorbeelden. Tevens bieden wij onze houten jaloezieën aan met FSC-keurmerk en/of colour on demand en/of brandvertragend.

Kantoorruimtes

Voor de daglichttoetreding op kantoorplekken bestaat al jaren regelgeving. De toepassing ervan vereist een correcte interpretatie per geval. De overheid geeft hier richtlijnen voor, welke door de EU zijn vastgelegd. Hieronder hebben we de basisregels voor daglichttoetreding en werkplekinrichting voor u op een rij gezet.

Contrastverhoudingen

De contrastverhoudingen tussen beeldscherm, raam, muren en overige oppervlakken spelen een belangrijke rol binnen het ontwerp van een kantoorruimte. Deze mogen niet te groot zijn. De ideale verhouding tussen venster, wand en beeldscherm is 30:10:1. In zeer kritische situaties kan SUNWAY® een computermodel voor u maken en aangeven welke transmissiewaarden voor raambekleding acceptabel zijn.

Lichttransmissies

De richtlijnen gaan vooral over situaties dat daglicht in grote hoeveelheid toetreedt. 50.000 lux is geen uitzondering. Dit moet minstens met een factor 50 worden teruggebracht. Verblinding door directe inval of weerkaatsing is zeer hinderlijk. Correcte lichttransmissies worden bereikt door te werken met donkere en/of dichtgecoate stoffen.

Echter, donkergekleurde stoffen met een hoge openingsfactor bieden wel enig visueel contact met de buitenwereld, maar zijn qua energiebesparing en thermisch comfort nadelig. Dichtgecoate stoffen voldoen niet qua zichtcontact met de buitenwereld en evenmin qua verdeling van het licht. Gemetalliseerde materialen in donkere kleuren bieden een goede oplossing door reflectie en lichtabsorptie te combineren.

Contact met de buitenomgeving. Vooral voor het welbehagen en de arbeidsproductiviteit is dit vereist. Diverse technische oplossingen zijn voorhanden, Van duo-materialen tot duo-producten zoals; combi rolgordijnen, combi plissé en Duette® Shades tot reguleerbare systemen om het doorzicht van de blind te regelen. Ook de Top Down techniek in ons revolutionaire Smart rolgordijn kan hier oplossingen bieden.

Binnen een kantooromgeving is het ten slotte wenselijk dat de gebruikers de systemen zelf kunnen instellen en bijstellen. Handmatige dan wel elektrische bediening maken dit mogelijk.

Onderwijs

De regelgeving voor daglichttoetreding op kantoorwerkplekken is feitelijk nog niet uitgebreid tot scholen. Maar ook op scholen hebben smartboards, digital signage en tablets inmiddels hun intrede gedaan. De opvatting van SUNWAY® dat goede raamdecoratie – door het spel met licht – sfeerbepalend én functioneel moet zijn, is juist op scholen enorm van toepassing.

SUNWAY® wil in het onderwijs een constructieve rol gaan spelen. We hebben de kennis, de collecties en de modellen om zowel decoratief als functionele oplossingen op maat te bieden. Bovendien is er bij SUNWAY® ruim aandacht voor brandvertraging, iets wat waar openbare ruimten als scholen wettelijk aan moeten voldoen.

Zorg

SUNWAY® heeft met één van onze projectpartners het Martini Ziekenhuis in Groningen voorzien van raambekleding. Bijna 2000 combi plissé’s doen nu precies wat de klant verwacht: perfecte lichtregulering met de bekende Topic kwaliteit (voor overdag) in combinatie met een matchende zichtdichte kwaliteit Plain Topar® (voor de nacht). Functionaliteit en stijl in perfecte harmonie.

Zorginstellingen zijn er in vele soorten en maten. De algemene tendens is dat er een groeiende aandacht is voor raambekleding. Deze interesse is er voor zowel de esthetische uitstraling en sfeer, alsook voor de kosten, onderhoud en privacy.

Uiteraard zijn er ook binnen de zorg eisen ten aanzien van vlamvertragende materialen en antibacteriële coatings. Beide zijn een vast onderdeel bij alle SUNWAY® collecties.

Milieu

SUNWAY® neemt het milieu serieus.

Op het gebied van raambekleding zijn meer dan voldoende energiebesparende en milieuvriendelijke collecties beschikbaar. SUNWAY® heeft voor u een aantal oplossingen binnen handbereik. Zo zijn onze Memphis houten jaloezieën volledig FSC® gecertificeerd onder keurmerk C002282. Daarnaast bieden we voor diverse productgroepen GreenScreens een PVC-vrije screenserie. De GreenScreen Eco is voorzien van een recycle certificaat.

In onze moderne assemblage is waste-reduction-software geïnstalleerd op alle automatische snijtafels en zaagmachines, zodat er minimaal materiaal verspild wordt. Bovendien gebruikt onze technische dienst mobiele planning and tracing software om efficiënt door de Benelux te kunnen rijden. Het wagenpark is modern en bestaat uitsluitend uit A of B labels.

Waar we kunnen gaan we verder met het nemen van onze verantwoordelijkheid. Net als u.

COVID-19

Als gevolg van de wereldwijde coronapandemie heeft SUNWAY® een nieuwe “stof” aan haar collectie rolgordijnen toegevoegd: een helder, volledig transparant PVC-doek. Het rolgordijn met dit transparante PVC-doek heet het SUNWAY® Antivirus rolgordijn.

Bescherming tegen corona en andere griepvirussen
Dit product is ontwikkeld met als doel om uw klanten te beschermen. Het transparante rolgordijn dient als barrière tegen druppeloverdracht bij hoesten, niezen en spreken. Het hygiëne-beschermende rolgordijn kan flexibel worden toegepast; denk bijvoorbeeld aan toepassing als scherm bij de kassa, bij de tafel waar adviesgesprekken worden gevoerd of als afscheiding tussen meerdere bespreek-plekken.
Het Antivirus rolgordijn is nu actueel met het oog op corona, maar het beschermt ook tegen andere, bekende griepvirussen die in het najaar weer komen.

Voordelen van een rolgordijn
Een bescherming in de vorm van een rolgordijn biedt voordelen:
Het rolgordijn is flexibel in hoogte te verstellen. Stel dat u met grotere stalenboeken bezig bent, dan kunt u eenvoudig meer ruimte creëren door het rolgordijn iets op te trekken;
Het rolgordijn is eenvoudig aan het plafond te bevestigen;
Het rolgordijn is eenvoudig schoon te maken.