Raamdecoratie en functionaliteit

Vroeger werd raamdecoratie primair gebruikt om de zon buiten te houden. Dat was in de tijd dat er voornamelijk horizontale jaloezieën geproduceerd werden. Vandaag de dag is de keuze in soorten raamdecoratie enorm uitgebreid.

Ook de materialen die worden toegepast in de hedendaagse raamdecoratie zijn erg divers: aluminium, hout, textiel en papier.

De toepassing van de diverse materialen en de moderne productietechniek zorgt er ook voor dat de functionaliteit van de raamdecoratie is toegenomen. Zo kan de toepassing van textiel de akoestiek in huis verbeteren. Ook kan toepassing van raamdecoratie uw huis beter isoleren, waardoor u bespaart op uw energierekening.

Een aantal functionaliteiten die SUNWAY® raamdecoratie u bieden willen wij onder uw aandacht brengen.

Reductie van warmteopname in de zomer

Behalve het buiten houden van het zonlicht kan raamdecoratie ook de warmte effectief weren. Sommige soorten raamdecoratie hebben een reflecterende laag die de warmteopname aanzienlijk reduceren, waardoor het binnenshuis aangenaam koel blijft in de zomer.

Raamdecoratie en isolatie

Raambekleding kan helpen uw huis beter te isoleren.

Uit onderzoek van Stichting Milieu Centraal blijkt dat Duette® Shades het meest effectieve type raambekleding is om energie te besparen. De honingraatstructuur zorgt voor een stilstaande luchtlaag die isolerend werkt. Verduisterende Duette® Shades hebben daarnaast een speciale isolerende aluminium coating aan de binnenzijde.

Het is lastig om concreet te zeggen wat dat voor de hoogte van de energierekening betekent, omdat iedere woning anders is en het gasverbruik van meerdere factoren afhankelijk is.

Stichting Milieu Centraal concludeerde het volgende:

Door goede raambekleding aan te brengen en die ook te sluiten zodra het donker wordt, kan de energiebesparing oplopen tot wel 275 m³ gas, ofwel € 180,- per jaar (prijspeil 2016). Minder stoken is niet alleen financieel voordelig, maar beperkt ook de uitstoot van CO2.

Wanneer u nieuwe raambekleding uitzoekt, loont het dus om te letten op de isolatiewaarde. Hiermee kunt u daadwerkelijk geld besparen.

Kindveiligheid

Een speerpunt in de ontwikkeling van SUNWAY® raamdecoratie is de veiligheid voor kinderen. Kinderen zijn nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Dat betekent dat de normale huishoudelijke zaken in uw interieur een potentieel gevaar kunnen vormen. Wat betreft raamdecoratie betekent dit dat er geen losse bedieningskettingen of -koorden in de buurt van kinderen mogen hangen, zodat ze er niet verstrikt in kunnen raken. Alle SUNWAY® raambekleding is kindveilig. Meer informatie over dit onderwerp kunt u lezen op de pagina “Kindveiligheid”.

Raam(r)evolutie

Door de jaren heen is er dus veel veranderd in de wereld van de raamdecoratie. SUNWAY® streeft er altijd naar de perfecte combinatie te bieden van esthetiek en functionaliteit. Voor het interieur van nu en in de toekomst.